IGSU a inaugurat un nou post de pompieri voluntari la Răzeni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

IGSU a inaugurat un nou post de pompieri voluntari la Răzeni

Astăzi, 25 august 2019 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a inaugurat un nou post de salvatori şi pompieri voluntari în localitatea Răzeni, raionul Ialoveni. Postul nou de salvatori a fost edificat din temelie de către IGSU al MAI în colaborare cu autorităţile publice locale.

La ceremonia oficială de deschidere a participat conducerea Inspectoratului, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. Oficialii au menţionat importanţa inaugurării postului ce va asigura forţa primară pentru intervenţii la incendii şi situaţii excepţionale, până la venirea pompierilor profesionişti. Staţia va oferi siguranţa pentru 10000 mii de localnici din localităţile Răzeni şi Cegîrleni.

Mai mult, IGSU a oferit salvatorilor care vor activa în cadrul unităţii o autospecială de intervenţie, dar şi echipamentul necesar. În cadrul postului vor activa 8 pompieri voluntari civili. Instruirea acestora a fost efectuată de către specialiştii, IGSU care şi pe viitor vor acorda asistenţa metodică şi practică pompierilor noi, pentru ca aceştia să poată interveni la cel mai înalt nivel.
Similare
RECOMANDĂRI