Concursul anunţat de CSP, pentru funcţia de procuror general, a fost stopat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Concursul anunţat de CSP, pentru funcţia de procuror general, a fost stopat

Concursul pentru ocuparea postului de procuror general iniţiat de Consiliul Superior al Procurorilor a fost stopat odată cu intrarea în vigoare, pe 21 septembrie, a Legii Procuraturii. Anunţul a fost făcu de Sergiu Litvinenco, preşedintele Comisiei juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului.

„Legea de modificare a Legii procuraturii a fost publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Asta înseamnă că de azi legea a intrat în vigoare. Asta înseamnă că de azi concursul iniţiat de CSP este stopat”, a scris Segiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook, referindu-se la concursul anunţat anterior de CSP, conform prevederilor legale vechi, pentru funcţia de procuror general, la care s-au înscris mai mulţi candidaţi.

Deputatul a menţionat că de acum încolo urmează „greul cel mare, prin stabilirea componenţei comisiei de preselecţie, desfăşurarea preselecţiei propriu-zise şi identificarea ca urmare a acesteia a cel puţin doi candidaţi demni de a ocupa funcţia de Procuror General al Republicii Moldova”.

Potrivit modificărilor aplicate la lege, numirea procurorului general de către preşedintele ţării se va face la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor din rândul candidaţilor propuşi de către Comisia constituită de Ministerul Justiţiei.
Similare
RECOMANDĂRI